Internal Family Systems (IFS)

IFS- Internal Family Systems geeft inzicht hoe wij als individu meerdere interne delen hebben.
Door een overweldigende ervaring, meestal als kind, zijn wij in staat om ‘af te splitsen’. Het overweldigde deel wordt ingekapseld en weggestopt, vervolgens beschermt door beschermers en brandweerlieden, zoals de analyticus, de manager, dissociatie, criticus, afleiding, sex, drugs, etc., zo komen we niet bij de pijn van de banneling (kinddeel) en ook niet tot ware wasdom.
Door in een veilige omgeving op respectvolle manier contact te maken via het kern-Zelf met de beschermers en de banneling komen naast pijn ook de kwaliteiten die weggestopt waren vrij.
Door het ‘ontmengen’ van de interne delen (interne familie) ontstaat er een helder overzicht in wat er nu eigenlijk allemaal plaatsvind van binnen.
Door de interne delen los te leren kennen is dit in het dagelijks leven veel gemakkelijk te herkennen dus kunnen oude reacties en patronen eenvoudig doorzien worden en dus integratie van wie echt bent (Het Zelf).

Door een overweldigende ervaring, meestal als kind, zijn wij in staat om ‘af te splitsen’, dit kunnen wij mensen doordat we een neocortex hebben. Als de beschermers niet afdoende beschermen en de pijn van de banneling te dichtbij komt zijn er brandweerlieden die meestal uiterst kundig voor afleiding zorgen. Dit kan echt van alles zijn van op een scherm kijken, eten tot drugs en dood.


IFS beschouwt ieder mens als een systeem van beschermende en gewonde innerlijke delen geleid door een kern-Zelf. Het eigen ik zit in iedereen. Het kan niet beschadigd raken. Het weet hoe het zich kan genezen.
Het is ook een manier om persoonlijke en intieme relaties te begrijpen en te leven met vertrouwen, kalmte, mededogen, moed, creativiteit, helderheid, nieuwsgierigheid, liefde en verbondenheid.

De IFS sessie duurt meestal iets langer dan een uur.
Kosten:
1 uur € 75
1,5 uur €100
5 rittenkaart 1 uur €350
10 rittenkaart 1 uur €650
5 rittenkaart 1,5 uur €450
10 rittenkaart 1,5 uur €850