Over Auke

Auke Attema – familieopsteller
Wat ik zo mooi aan (familie) opstellingen vind is dat het de diepere laag blootlegt, de zielslaag, de laag waar ik voel dat alles echt is. Dat wat zich laat zien staat in eerste instantie meestal niet op z’n plek. Door lichte interventie van mij als begeleider kan als het familiesysteem het toelaat de vraagsteller op zijn of haar plek in het familiesysteem laten staan. Voelen hoe dit is gaat vaak gepaard met emoties én er wordt er meer rust ervaren. Dit aspect vervult op zijn beurt weer mijn ziel en ook mijn hart. Mijn plek is dienend zijn aan de cliënt en zijn of haar familiesysteem.

Opgegroeid met een moeder en twee zussen, vanaf 4-jarige leeftijd zonder vader. Een bepalende moeder en afwezige vader hebben me lang doen zoeken naar mijn identiteit. Al wilde ik het graag, ik kon me niet echt verbinden in relaties. Dit liet zich ook zien in mijn werk.

Op m’n 30e opende mijn spirituele pad zich, in eerste instantie met verschillende guru’s en later de plantmedicijnen. Vooral het durven toestaan van alle  weggestopte pijn, bindingsangst en vermijdende patronen, niet alleen toestaan van de pijn maar ook het dragen van de pijn als volwassene, heeft me meer thuis gebracht in mezelf.

Door o.a. systemisch werk ben ik uit de oneindige loep gestapt. Nu mag ik genieten van de liefde van mijn leven, m’n vrouw Marleen-Magdalena haar twee kinderen Oscar en Myrthe en mijn zoon Sjoerd uit m’n vorige relatie. Een samengesteld gezin dus. Met zoveel mogelijk ieder op z’n plek, zodat het kan stromen hier aan de IJssel in Zutphen.

Het leven zelf is mijn grootste leerschool; het integreren van ‘de lessen’ uit mijn jeugd , het werken en reizen over de hele wereld, de scheiding van de moeder van mijn zoon, het faillissement van mijn bedrijf waar ik jaren lang mijn ziel en zaligheid in gestoken had, trouwen met mijn geliefde en het ouderlijk gezag over haar twee kinderen.

Daarnaast heb ik ook verscheidene opleidingen gevolgd:
Hotelschool, Hatha yoga-docent, Hippocrates Health coach.
IVSW Familie- en organisatieopstellingen.
Internal Family Systems.