Relatie

Relatieopstelling

In een partnerrelatie kan je in een dynamiek terecht komen die doet denken aan vroeger, meestal aan vader of moeder. Het patroon herhaalt zich, middels projecties op je geliefde.
Juist je geliefde kan je het diepste raken en is de pijn heviger als we niet gezien worden of zelf de ander niet zien. Met alle gevolgen van dien.
Eigenlijk komen dit soort dynamieken altijd voort uit het familiepatroon, dus via de (groot)-ouders. Een opstelling maakt dit soort patronen inzichtelijk.
Met opstellen kijk je diep in een familiesysteem. Een opstelling kan je helpen uit verstrikkingen te komen met eerdere generaties en maakt inzichtelijk waar je ten opzichte van je familiesysteem op zielsniveau staat.
Zijn er mensen niet geëerd of gezien door eerdere generaties kunnen deze door worden gegeven aan een onschuldig nieuw familielid net zo lang tot dit wel gebeurd. Dit kan erg belastend zijn voor dit familielid. Wellicht draag je het (zware) lot van vader of moeder of iemand anders in de familie. Dit gebeurt vaak uit loyaliteit naar de ouders of wordt je er door het familiesysteem mee opgezadeld.
In zo’n geval kan het een hele opluchting zijn om de ballast los te laten of bij het familielid te laten.
Een familieopstelling kan dit zichtbaar en voelend maken. Je zou kunnen zeggen dat een familiesysteem meer tot rust komt.
Door eventueel met je partner een individuele familieopstelling te doen kan er compassie voor de ander ontstaan. Er wordt immers gezien wat er gedragen is of wat de omstandigheden op de onderlaag steeds geweest zijn.

Deze opstellingen begeleid ik met mijn vrouw Marleen als (helder voelende) representant.
De opstelling duurt meestal iets langer dan een uur.
Kosten: €95
Mocht je vragen hebben bel of mail dan even.