Geen categorie

Eren van de moeder en verantwoordelijkheid

Wat opvallend is de laatste weken is een thema dat steeds weer langskomt: Moeder!
Oprecht dankbaar zijn dat ik het leven heb gekregen dankzij haar liefde dat ze mij gedragen heeft in haar baarmoeder om me vervolgens te baren en het leven te schenken. Het leven te schenken vanuit de bron die zij net als elke vrouw is. Thuis heb ik een klein altaar gemaakt met een foto van mijn moeder en een beeldje van Moeder Aarde. Dit dient me om respect van binnenuit te voelen voor dat ik er ben op deze aarde. Het gaat verder dan het persoonlijke omdat Moeder Aarde erbij staat, dat geeft me ruimte, want op het persoonlijke vlak vind ik het eerlijk gezegd ongemakkelijk met haar. En dat dat oké is geeft me rust.

Klinisch verloskundige Anna Verwaal was in de podcast van Jorn Luka, een echt MUST listen! Ze is o.a. deskundig in wat de effecten zijn van de omstandigheden tijdens de zwangerschap. Het effect op de gedragingen en patronen van de ‘volwassen’ mens. Echt een eyeopener en best wel intens. https://youtu.be/REhKoIQ0X6E

Zo ben ik warm en fijn gedragen door mijn moeder, waarvoor dank mama! In een plantreis zag ik hoe sterk mijn ‘NEE!!!’ was om eruit te moeten, het leven in te gaan, bang om niet gezien, gevoeld, geliefd te worden.Daar waar er verzet is tegen mijn moeder is ook de plek waar ik ‘Nee’ zeg tegen het leven en dus ook waar ik geen verantwoordelijkheid neem voor het pad wat ik te volgen heb. De reis die onze ziel graag maken wil, vanuit de keuze om naar Moeder Aarde te komen om iets bewust te worden/te leren kan alleen gemaakt worden als ik m’n moeder en Moeder Aarde in m’n hart sluit.

Dit soort onderwerpen en nog veel meer bespreken we in de doorgaande Mannengroep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *